Gå til hovedindhold
Billede af telefon

Alternativ til YouTube udrullet på

På eReolen og eReolen Go har vi i efteråret lanceret videovisning i en ny teknisk løsning. Den nye løsning gør det muligt at indlejre video på hjemmesider og i apps uden om YouTube. Der er flere grunde til, at det er uhensigtsmæssigt at trække videoerne ind gennem YouTube – bl.a. leder YouTube videre til andre videoer og kan derfor trække brugerne væk fra platformen. Derfor har det i nogen tid været et ønske fra eReolens side at finde en anden løsning for visning af video på egne platforme.

I forbindelse med overgangen til den nye videovisning har eReolen Go også lanceret en ny indholdstype, som vi kalder ”video-bundle”. Det er en boks med sammenkoblet video og bogkarrusel, som har til formål at tydeliggøre overfor brugerne, at bøgerne i karrusellen omtales eller på anden måde hører sammen med videoen. Video-bundle er rullet ud på både eReolen og eReolen Go’s hjemmeside og bruges på Go primært til at vise eReolen Go’s webserie Suget ind, hvor børn anbefaler bøger til andre børn. Med den nye indholdstype er det endnu lettere for børnene at finde frem til bøgerne, der omtales i videoen. 

Den nye leverandør til videovisning hedder NNTV og er en dansk virksomhed med stor fokus på datasikkerhed og GDPR. Virksomheden har en del store offentlige virksomheder som kunder. NNTV og produktet VideoTool er derfor en oplagt leverandør til bibliotekerne. Redaktionen uplaoder selv videoer i backenden og har mulighed for at vedhæfte thumbnails, undertekster og hvad man ellers kender fra platforme som fx YouTube.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til eReolen: Nanna Nørskov Boxill nanob@aarhus.dk