Skip to main content
eReolen app

Android-app lanceres til brugerne

eReolens helt nye app til Android ligger klar i Google Play Store under navnet ”eReolen Ny” og lanceres nu officielt til brugerne. Brugerne vil blive orienteret om den nye app via nyheder på eReolens hjemmeside/app, nyhedsbrev og Facebook. Derudover vil der dukke en besked op om opgradering i den gamle Android-app. Den gamle eReolen-app bliver ved med at eksistere i Google Play Store i en periode under navnet ”eReolen” – eReolen melder ud til bibliotekerne og til brugerne via en pop-up i den gamle eReolen-app, når den gamle app lukkes. Det forventes at den gamle app som minimum kan anvendes af brugerne frem til d. 1. september.

Foruden et lækkert nyt design indeholder den nye app en masse nye features, der har været efterspurgt af brugerne:

  • Podcasts
  • Præsentation af ca. 9000 engelske titler fra eReolen Global
  • Øget formidling gennem bl.a. forfatterportrætter, boghylder, anbefalinger fra redaktionen, noget der ligner-lister og videoer
  • Forbedret søgefunktion via facetter og kategorier
  • Nyt design, som understøtter brugernes ønske om at kunne browse efter inspiration
  • Mulighed for hurtigt at fortsætte læsning og lytning via play-knappen i bundmenuen, så man undgår unødige klik for at komme i gang med sin bog.

 

Teknisk information

Appen lanceres med understøttelse ned til version 6.0 af Androids styresystem. Den gamle Android-app kunne hentes af alle med en version ned til 4.2 af styresystemet, men for disse brugere vil det fortsat være muligt at anvende den gamle Android-app i en periode endnu. Ifølge Webtrekk bruger 93% af brugerne dog eReolens Android-app med version 6.0 eller derover (statistik pr. 1. april 2019).

Den nye Android-app bliver løbende forbedret over det næste stykke tid, så anbefal gerne brugerne at hente den nyeste opdatering, hvis de oplever fejl. Hvis der er input til appen, så skriv endelig til eReolens support. Du kan desuden få svar på spørgsmål om den nye app i vores FAQ på hjemmesiden. FAQ’en er også synlig i appens menu under ”Hjælp.” Vær opmærksom på, at der på Android 9-enheder kan opleves udfordringer med afspilning og download af lydbøger.

I første omgang lanceres den nye Android app ikke med ny reader og player-komponenter, men planen er, at de fornyes i løbet af 2019. Appens player opdateres sidst på sommeren, da det er mest efterspurgt hos brugerne, og derefter opdateres readeren sidst på året. Læs mere om reader/player, samt vejledning af brugerne, lige her.

 

Markedsføring

På eReolens hjemmeside her ligger der markedsføringsmateriale, som kan bruges til at fortælle brugerne om den nye app på bibliotekernes hjemmesider og i det fysiske biblioteksrum. Inden længe kommer der også en nyhed i BPI, som kan benyttes på bibliotekernes hjemmesider til at informere brugerne om den nye app.

Comments (0)