Skip to main content
formidlingspris

Bibliotekernes Formidlingspris

Kulturminister Mette Bock overrakte sidst i januar Bibliotekernes Formidlingspris til eReolen for den store indsats med at formidle e- og lydbøger samt at skabe sammenhæng mellem det fysiske og det digitale bibliotek. Prisen gives til det bibliotek, der har været bedst til at formidle sine tilbud til borgerne i det forgangne år, og deles i år mellem eReolen og Tønder Bibliotek.

eReolen stiller ikke kun digitale materialer til rådighed, men formidler også litteraturen bredt til mange forskellige brugergrupper og på flere platforme. Der er det seneste år sket meget på eReolen, som bl.a. har lanceret ny app og mulighed for at låne podcasts og engelsksprogede titler. Desuden har redaktionen udarbejdet en række koncepter til brug på de lokale biblioteker, som fx lyttehjørner, foredrag ved lydbogsoplæsere, sommerstafet til sociale medier samt en årlig konference om trends og tendenser inden for digital læsning og lyd.

eReolen inspirerer brugerne til nye læseoplevelser gennem temaartikler, forfatterportrætter, interviews, videoer, brugeranbefalinger, take-overs på sociale medier og meget mere. eReolen har arbejdet målrettet med at styrke formidlingen – bl.a. ved at skabe partnerskaber med både forlag, brugere og biblioteker, og det glæder formand for eReolen Jakob Heide Petersen, at denne indsats honoreres:

”Vi er meget stolte over at modtage Bibliotekernes Formidlingspris. Det har for eReolen høj strategisk prioritet at tilbyde inspirerende formidling til brugerne på mange forskellige platforme. Det samme gælder samarbejdet med bibliotekerne i Danmark om digitale og fysiske formidlingskoncepter, der kan styrke forankringen af det digitale tilbud lokalt. Derfor glæder vi os meget over denne anerkendelse af indsatsen.”

Jakob Heide Petersen, formand for eReolen

Hent eReolens pressemeddelelse om prisen HER.

Showreel
I forbindelse med prisoverrækkelsen fik eReolen produceret en showreel-video, der viser et udsnit af formidlingsarbejdet. Videoen kan ses og downloades HER, og alle er meget velkomne til at dele den på sociale medier eller bruge den i biblioteksrummet. 

Comments (0)