Skip to main content
Børnelitteratur på Litteratursiden

Børnelitteratur på Litteratursiden

Litteratursidens nye underside om børnelitteratur gik i luften den 22. februar. Målet med det nye tiltag er få børn til at læse flere bøger og fastholde læsningen, og på den måde kobler Litteratursiden sig til den nationale læsestrategi.

Ifølge undersøgelser har især mødre indflydelse på hvor meget deres børn læser. Mange af vores brugere er mødre, bedstemødre, pædagoger og lærere, og derfor er det oplagt at bruge Litteratursiden som platform til at få børn til at læse mere.

Litteratursiden har fået en projektbevilling på 1½ år af Kulturstyrelsen/DDB til den nye satsning, og vi er kommet rigtig godt fra start. Vi har indgået flere samarbejdsaftaler, blandt andet har vi aftalt et fælles seminar den 24. oktober om børnelitteraturkritik med professor Nina Christensen, Center for Børns Litteratur og Medier. Derudover har vi lavet en aftale med Aarhus Kommunes Biblioteker om at nogle medarbejdere bidrager med anmeldelser og om tilknytning til den internationale børnelitteraturfestival ALBUS. Vi har også fået lov til at bruge Børnebogcast fra Københavns Kommunes Biblioteker ligesom vi har en hensigtserklæring om samarbejde fra Danmarks Biblioteksforening og eReolen.

I kan finde anmeldelser, artikler og lister med gode børnebøger her.

Ligesom med alt andet indhold på Litteratursiden er I velkommen til at sakse indhold. Artiklen om nyheden Litteratursiden – nu med børnebøger er også tilgængelig via BPI.

Comments (0)