Skip to main content
ereolens efterårskonference

eReolens Efterårskonference

Stemningen var god, og diskussionslysten i top, da eReolen d. 27. november afholdte konference om ”Trends og tendenser inden for digital læsning og lyd” på Middelfart Bibliotek. Ca. 120 personer fra bogbranchen havde fundet vej til Fyn for at opleve nogle af tidens førende eksperter inden for digital litteratur. 

På programmet var blandt andre Peter Niegel fra DRs medieforskningsafdeling, der gjorde tilhørerne klogere på fremtidens medietendenser. Børneeksperterne Elin Algreen-Petersen og Dennis Glintborg kom med tips til at formidle i børneøjenhøjde. Direktøren for den svenske forlæggerforening, Kristina Ahlinder, gav et vue over bogbranchen i vores nordiske broderland, mens forfatter Sigurd Hartkorn Plaetner bidrog med et spændende oplæg om at skabe litteratur til 'nye' medier som podcast. 

 

eReolen-prisen 

Som et festligt indslag rundedes dagen igen i år af med uddelingen af to eReolen-priser. Det blev Allerød Bibliotek, der kunne gå hjem med prisen for "Bedste biblioteksformidler af digital litteratur", som de blev tildelt for deres ambitiøse koncept Bogstewardesserne. Til stor morskab for konferencedeltagerne troppede to engagerede medarbejdere fra biblioteket op i stewardesse-uniformer for at modtage prisen. 

Journalist, speaker og lydbogsindlæser, Morten Rønnelund, fik tildelt prisen "Brugernes favoritindlæsning 2019" for sin indlæsning af Anthony Doerrs Alt det lys vi ikke ser.

Lydbogsprisen uddeles på baggrund af nomineringer fra og afstemning blandt eReolens brugere, mens vinderen af prisen for bedste biblioteksformidler udvælges af eReolens arbejdsgruppe på baggrund af nomineringer fra bibliotekerne selv. 

Comments (0)