Skip to main content
eReolens efterårskonference

eReolens efterårskonference

Onsdag d. 17. november 2021 blev eReolens efterårskonference afholdt i Middelfart under overskriften Digitale trends og læsevaner. I samme omgang blev eReolens pris for "Bedste biblioteksformidler af digital litteratur 2021 uddelt.

På programmet til efterårskonferencen var blandt andre lektor i litteraturhistorie Tore Rye Andersen, der fortalte om læsningens aktuelle status i et stadigt mere digitaliseret medielandskab. Anne Marie Mai, professor i nordisk litteratur, præsenterede Bogpanelets seneste rapport med særligt fokus på bibliotekerne og den digitale udvikling, og ph.d. Ea Hoppe præsenterede sin forskning om ulighed i børns læsning og hvilken effekt de nationale nedlukninger har haft på netop det. Til sidst bød forlagschef for Saga Egmont, Lasse Horne, ind med sit blik på den digitale udvikling på bogmarkedet og hvad den betyder for bibliotekernes rolle i medieudviklingen.

Rækken af oplæg afsluttedes med en spændende paneldebat om bibliotekernes rolle i det digitale bogmarked.

 

Bedste biblioteksformidler af digital litteratur

For fjerde gang rundedes dagen af med uddelingen af eReolens pris for "Bedste biblioteksformidler af digital litteratur". I ugerne op til konferencen var det muligt at nominere sig selv eller sine kollegaer, og blandt disse nomineringer, havde eReolen fundet en vinder. Vinderen blev Munkekærskolens PLC for deres særlige indsats for at formidle eReolenGO. Munkekærskolens PLC har blandt andet lavet hjemmelavede videoguides til forældre og børn og særlige eReolenGO bogkasser på biblioteket, med bøger som med garanti findes som lydbøger på eReolenGO. På den måde har de gjort den digitale litteratur lettilgængelig for ordblinde og andre med læsevanskeligheder, der nyder godt af at kunne læse og lytte på samme tid.

Comments (0)