Skip to main content
konference2018

eReolens efterårskonference 2018

Flere end 120 medarbejdere fra landets biblioteker og forlag var samlet til eReolens store efterårskonference i Middelfart i starten af november, hvor der også blev uddelt priser til brugernes favoritindlæser og årets biblioteksformidler af digital litteratur. 

På programmet var blandt andre Michael Moos-Bjerre fra analysefirmaet Moos-Bjerre, der forrige år udarbejdede rapporten ”Digitale biblioteksstrategier” for Tænketanken Fremtidens Biblioteker. Svenske Sölve Dahlgren, CEO og chefredaktør for bogsitet Boktugg.se, fortalte om den fremskredne digitalisering af den svenske bogbranche, og radioproducent Susanna Sommer hold oplæg om podcastformatet. Dagens akademiske indslag kom fra Sarah Mygind, forsker ved Aarhus Universitet, som bidrog med et spændende oplæg om den digitale børnelitteraturs bevægelser på tværs af medier. 

Som festlig afslutning på dagen uddelte eReolens redaktører prisen for ”Brugernes yndlingsindlæser 2018.” Prisen gik til den rutinerede indlæser og skuespiller Githa Lehrmann, der var både begejstret og stolt over den nye titel. Samtidig løb Aalborg Bibliotekerne med prisen for ”Bedste biblioteksformidler af digitale bøger” for deres store indsats med bl.a. børneambassadører for Go, undervisningsforløb og formidling på sociale medier. 

Prisen for ”Bedste biblioteksformidler af digitale bøger” bliver uddelt igen næste år, så følg med her i Netbib, hvis dit bibliotek skal være med i opløbet. 

Comments (0)