Skip to main content
eReolens app logo

eReolens nye Android app

eReolens nye Android app er blevet lagt i Google Play Store under navnet ”eReolen ny” den 23. april. I første omgang er appen blevet softlanceret, så medarbejdere på bibliotekerne kan afprøve appen i en periode, før den lanceres for brugerne. eReolen kommunikerer først ud til brugerne om appen, efter at den har ligget i en periode i softlaunch.

Når appen er klar til at blive lanceret for brugerne, vil bibliotekerne blive orienteret om det via Netbib, og brugerne orienteres via nyheder på eReolens hjemmeside/app, nyhedsbrev, Facebook og en besked om opgradering i den nuværende app. Den nuværende eReolen-app bliver ved med at eksistere i Google Play Store i en periode efter lancering af den nye app. eReolen melder ud til bibliotekerne, og til brugerne via en pop-up i den gamle eReolen-app, når den gamle eReolen-app lukkes.

Teknisk information om den nye Android-app
Test af den nye Android-app har vist en række udfordringer på de ældste devices og versioner af styresystemet. Derfor softlanceres appen i første omgang med understøttelse ned til version 6.0. På baggrund af erfaringer fra support og feedback fra brugerne i perioden, hvor appen ligger i softlaunch, vurderer eReolen, om det tekniske minimumskrav skal udvides til 5.0 senere. Den nye app vil løbende blive opdateret, så anbefal endelig brugerne at sørge for at holde den opdateret for at få gavn af de seneste rettelser til appen. Den nuværende Android app kan hentes af alle med version 4.2 af styresystemet, men for disse brugere vil det fortsat være muligt at anvende den gamle Android app i en periode endnu.

Ifølge Webtrekk bruger 93% af brugerne af den nuværende eReolen Android-app version 6.0 eller derover (pr. 1. april 2019).

I første omgang lanceres den nye Android-app ikke med nye reader og player-komponenter, men planen er, at de fornyes i løbet af 2019. Appen indeholder altså de samme reader- og playerkomponenter, som findes i den nuværende app.

Formidling i den nye Android-app
Den nye app indeholder en lang række andre nye features, som er magen til dem, der findes i eReolens iOS-app, der blev lanceret i efteråret. Nye features er bl.a.:

 - Podcasts
 - Præsentation af ca. 9000 engelske titler fra eReolen Global
 - Øget formidling gennem bl.a. forfatterportrætter, boghylder, anbefalinger fra redaktionen, noget der ligner-lister og videoer
 - Forbedret søgefunktion via facetter og kategorier
 - Nyt design, som understøtter brugernes ønske om at kunne browse efter inspiration
- Mulighed for hurtigt at fortsætte læsning og lytning via play-knappen i bundmenuen, så man undgår unødige klik for at komme i gang med sin bog

Vejledninger og markedsføring
Der findes en digital guide til den nye app, der er synlig i appens menu, under ”Hjælp,” hvor der også er kontaktoplysninger til eReolens support. Guiden til appen kan også findes på eReolens hjemmeside, når appen lanceres til brugerne. Appen ligner eReolens iOS-app og har samme design som denne.

I forbindelse med lanceringen til brugerne bliver der lagt en række markedsføringsmaterialer op på eReolens hjemmeside under ”Presse” og ”PR-materiale vedr. eReolens app.” Materialet kan bruges til at fortælle brugerne om den nye app på bibliotekernes hjemmesider og i det fysiske biblioteksrum.

Hvis der er feedback og kommentarer til appen, så send dem venligst til eReolens support på kontakt@ereolen.dk.

 

Comments (0)