Gå til hovedindhold
Stillbillede fra Karl Marx City

Film i februar til 0 point

I februar er der mulighed for at se en ny 0 point film, dokumentaren ’Karl Marx City’ 
Instruktøren Petra Epperleins far begik selvmord i 1999. 25 år efter Berlinmurens fald tager hun til sin barndomsby Chemnitz, dengang Karl Marx Stadt, for at undersøge, om der er hold i rygterne om, at hendes far var informant for Stasi. I sin jagt efter sandheden får hun et indgående kendskab til Stasis overvågningsmetoder.
'Karl Marx City' viser, hvordan det gamle DDR var styret af efterretningstjenesten, og kombinerer personlig fortælling med historisk forskning for at undersøge Stasis, Østtysklands hemmelige politis, påvirkning på individer og samfund. Filmen dykker ned i temaer om overvågning, propaganda og tab af personlig frihed.

Film om DDR kan give indsigt i historien og kulturen i det forhenværende Østtyskland, samt hvordan regimet påvirkede befolkningen. Det kan give en forståelse for sammenligninger og paralleller til nutidens samfund og politiske systemer. Vi har samlet en række spillefilm om DDR, som kan formidles sammen med dokumentaren ’Karl Marx City’ i listen her: Spillefilm om DDR
Alle brugere – også de som er løbet tør for point, eller hvor bibliotekets månedsbudget er opbrugt – får her mulighed for at se en film, uden at det koster biblioteket noget.