Skip to main content
Hjemmesiden buggi.dk foreslår bøger, der passer til det enkelte barn, ved hjælp af emojis og andre sjove, visuelle elementer.

Buggi – et læsekompas for børn

Nu er der ekstra hjælp at hente for børn, der er på jagt efter en god bog.

Hjemmesiden buggi.dk foreslår bøger, der passer til det enkelte barn: Hvor svær skal bogen være? Skal den være kort eller lang? Med mange eller få billeder? Skal den handle om dyr, være sjov eller uhyyyyyyyygelig?

Træk i en gravhund!

Buggi er udviklet til børn på 8-12 år og også testet af dem. Derfor er der lagt meget vægt på visuelle elementer, der appellerer til netop den målgruppe. Stemninger, emner mv. illustreres ved hjælp af emojis, og når barnet angiver, hvor lang en bog skal være, sker det ved at trække i en gravhund: en kort hund giver forslag til korte bøger, en lang hund giver forslag til lange bøger. Tilsvarende er det lettilgængeligt og sjovt at vælge sværhedsgraden og mængden af illustrationer.

Udvalgt af bibliotekarer

Buggi indeholder et kernerepertoire på 500 forslag til bøger, som er udvalgt af skole- og børnebibliotekarer. I forbindelse med udviklingen er der lavet et bagvedliggende vokabular over bl.a. stemninger, som de selv samme fagpersoner har koblet til de enkelte bøger. Den del er finansieret af læselystmidler fra Fonden DBK. Resten af udviklingen er udført og betalt af DBC.

Buggi er en betaversion, og der arbejdes løbende med at forbedre og videreudvikle værktøjet. Lige nu er der fx kun en låneknap på titler, som findes på eReolen GO, men vi har en løsning med flere muligheder i støbeskeen.

Vi er meget interesserede i at høre, hvad bibliotekerne synes om Buggi og modtager gerne forslag til forbedringer.
Kontakt projektleder Stine Weymann på skp@dbc.dk.

Prøv Buggi her

Comments (0)