Skip to main content
Ekurser

Søgetips til opgaveskrivere

Lige om lidt vælter det ind på bibliotekerne med studerende, der skal skrive deres store skriftlige opgaver.

De skal i gang med en søgeproces for at finde de helt rigtige kilder, bøger, artikler osv. De skal finde de rette hylder på bibliotekerne, finde de rigtige databaser at søge i, og selvfølgelig også søge på google. Og ikke mindst skal de forholde sig kritisk til materialerne. Det kan godt være svært og uoverskueligt for en gymnasieelev.

Derfor har eKurser.nu lavet en buket af videoer, der kan vejlede gennem de mange facetter af søgeprocessen og giver tips og tricks i form af korte videoer. 

Buketten består bl.a. af følgende videoer:

  • Tips til din søgestrategiHer opfordres de studerende til at tænke over deres emne i forhold til af finde gode søgeord, til at indsnævre søgningen. Desuden gives der tips til at søge på emnetal (dk5), når der er brug for at søge mere overordnet på emnet. 
  • Digitale kilder til din opgave. Vejledning i adgangen til bibliotekernes netkilder og selvstændige videoer om de relevante licensadgange fra Gale, Britannica, Europa World Plus, MasterFile Premiere, Access Science, Faktalink, Infomedia mv.
  • Skil guldkorn fra nonsens på internettetFor at undgå at bruge useriøse kilder som grundlag for sin studieopgave, eller lade sig påvirke af falske rygter, er det væsentligt at være i stand til at kunne vurdere kilderne kritisk på nettet. 

Se alle eKurser's vejledning målrettet de studerende her.

eKurser opfordrer bibliotekspersonale til at formidle disse videoer til de studerende, som kommer på biblioteket, på bibliotekets hjemmeside eller på det lokale gymnasium.

 

Comments (0)