Skip to main content
It-sikkerhed med eKurser.nu

Svindlere på spil

For rigtig mange af vores lånere bliver hverdagen mere og mere digital. Det kan være en stort udfordring - specielt for det ældre segment. Når der samtidig er Corona-tid, hvor hjælpen ikke er lige om hjørnet, kan udfordringerne være store – ja nærmest uoverkommelige. Der skal måske ordnes bank, handles ind og kommunikeres på telefon, via sociale medier og e-mail. Medierne skriver at coronatidens hjemmearbejde om mange timer foran skærmene har givet en stigning i netsvindel.

Derfor er det vigtigt, at borgerne bliver klædt bedst muligt på til, hvordan de bedst navigerer i den digitale hverdag, og derved undgår at blive ufrivillige ofre for IT-kriminelle og andre digitale faldgruber.

Normalvis hjælper bibliotekerne via it-cafeer og måske endda fysiske kurser, eller lægger hus til foreningers it-undervisning. Det kan så ikke lade sig gøre i denne tid. Men bibliotekerne kan hjælpe med e-læringskurserne fra eKurser.nu, som nu for fjerde år i træk sætter fokus på dette tema. Og her er der især hjælp at finde om netop it-sikkerhed, forklaret på en let og overskuelig måde. Nyeste kursus på stammen af kurser om it-sikkerhed er kurset "Fornuftig og sikker med smartphone og tablet" .Her er visuelt og overskueligt forklaret opmærksomhedspunkter og konkret vejledning med figurerne Søren og Mette.

Men der er mange flere eKurser under temaet

 

Comments (0)