Skip to main content
Foto fra 'Druk': Henrik Ohsten / Zentropa

Tema: Druk i litteraturen

I aktuelle bøger finder vi hele spektret fra den socialt accepterede drukkultur til det destruktive misbrug. Flere forfattere gør op med myten om den drikfældige kunster, der finder inspiration på flaskens bund.

Læs hele temaet her

Danske unge ryger ind på  en ”flot” europæisk førsteplads i druk, mens sundhedsreformen nu spiller ud med en vision om en kommende generation med mindre alkohol.

Druk foldes ud på det store lærred som i Vinterbergs film ’Druk’, der balancerer mellem procenter, der sparker gang i kreativiteten og druk, der fører til menneskelig deroute. Litteraturen lægger sig i samme spor, når alkohol er knudepunktet. Der er stor kulturel fællesskabsfølelse forbundet med det at drikke, samtidig tages der afstand fra det socialt uacceptable misbrug.

DR ROMANKLUBBEN
Litteratursiden præsenterer også en video med Kristian Ditlev Jensen. I april er hans roman 'Bar' til debat i DR Romanklubben 2022. I kan finde videoen, undertekster, centrale billeder fra videoen på pressesiden. Alt sammen materiale, I gerne må anvende redaktionelt, på de sociale medier og hjemmesider. Se og brug videoen her.

Bar er en rå, nøgtern og usentimental bog om alkoholisme, en kontrafaktisk selvbiografisk roman, som udforsker det, der ikke skete, frem for det, der skete. Romanen bygger på forfatterens massive alkoholmisbrug, der tog fart i ungdommen. 

I kan også deltage i en livedebat med Kristian Ditlev Jensen over Teams den 20. april kl. 15-16. 

Foto fra 'Druk': Henrik Ohsten / Zentropa