Gå til hovedindhold
BørnehaveReolen - digitale bogkasser

Læs og lyt med BørnehaveReolen

Efteråret og vintertiden har iklædt træer og buske deres smukkeste rødgule pragt, og hvad er mere oplagt end at tage på ekspedition med ungerne ud og undersøge naturens forandring på nærmeste hold?

Med nyhedsbrevet Krible-krable - efterårsudgave, der er fyldt med inspiration til læsning med børnehavebørn, kan forældre nemt og fleksibelt finde og låne digitale bøger, som de kan læse sammen med deres børn.

 

Digitale bogkasser til børnehavebørn

BørnehaveReolen er en række nyhedsbreve, der hvert dækker et tema med forslag til læsning af e-bøger og lydbøger, som afspejler emner fra de pædagogiske læreplaner. De kan derfor sendes ud til forældrene via f.eks. forældreintra, når som helst, eller når temaet passer ind i børnenes hverdag f.eks. pga. årstiden eller et emne, der optager børnene i en periode.

I næste måned er det oplagt at sende nyhedsbrevet Jul ud til forældre og deres børn, som kunne have brug for inspiration til at fordybe sig i naturen omkring sig. På den måde kan forældrene understøtte barnets læselyst med bøger om emner, der også arbejdes med i børnehaven. Bøgerne er udvalgt til aldersgruppen 3-6 år, og det eneste, det kræver for forældrene, er, at de har et lånerlogin til deres lokale bibliotek, hvis de vil låne nogle af bøgerne på eReolen.

Sådan gør I:

  • Send nyhedsbrevene + følgebrev og teasertekster til den eller de børnehaver, I er i kontakt med.
  • Børnehaverne udvælger det nyhedsbrev, som passer ind i det tema, der optager børnene for tiden, og lægger det på BørneIntra som vedhæftet fil. Hertil kan den relevante teasertekst kopieres ind i BørneIntra-opslaget som en forklaring på nyhedsbrevet.
  • Når børnehaverne igen finder et tidspunkt, et nyhedsbrev kan være relevant, f.eks. til jul, følges samme procedure.

Temaerne for nyhedsbrevene er:

Nyhedsbrevene er tilgængelige som PDF'er med aktive links, sådan at de evt. kan sendes ud via institutionernes intranet. Herfra linkes der videre til bøger og inspirationssider på eReolen.

Desuden findes der markedsføringsmaterialer, som kan benyttes til dels formidling af tilbuddet og dels som inspiration til at læse digitale bøger med børn generelt.

Markedsføringsmaterialerne findes herunder:

Hvis du har spørgsmål til nyhedsbrevene eller projektet, kan du kontakte Dagmar på mail: smda@aaehus.dk og finde mere information her.