Skip to main content
Lea Marie Løppenthin

Løppenthin i Forfatterstafetten

Se og brug Forfatterstafettens interview med Lea Marie Løppenthin. “Livet går over sine bredder” er en spraglet kollektivroman med bedemandsforretningen Cyklus som omdrejningspunkt. I løbet af fire til seks uger bliver de afdøde forvandlet til frugtbar muld i den komposteringsmaskine, Cyklus kalder for Bitavlen. - Måske lidt for frugtbar endda, viser det sig, for ud af mulden opstår en ny slags mennesker, de jordfødte. I samtalen med Lea Marie Løppenthin om det originale værk, taler vi blandt andet om det spændingsfelt, der er mellem udbytning og værdighed, når det kommer til menneskekroppe og det, der ligner. 

“Der er et sammenstød i tanken om bæredygtighed og empati, når man f.eks. tænker andre mennesker eller andre væsener som noget, der kan genanvendes hver del. Man ser sig selv som bæredygtig, fordi man ser hver del af grisen eller den jordfødte som genanvendelig. Men samtidig har man fuldstændig fremmedgjort sig fra det her andet liv som et liv.”

Som altid må I endelig bruge løs af filmklippet, forfatterportrættet og portrætfotoet overalt, hvor det giver mening i den digitale og fysiske biblioteksformidling.