Skip to main content
app

Ny iOS app til eReolen

eReolen er lige på trapperne med en ny iOS app. I første omgang bliver appen ”softlanceret,” så medarbejdere på bibliotekerne kan afprøve appen i ca. en uge, før den lanceres for brugerne. Det forventes, at appen kommer i App Store sidst på ugen i uge 41. Når appen lægges i App Store, kan alle brugere med iOS 11 og nyere hente appen, men eReolen kommunikerer ikke ud til brugerne om appen før uge 43, hvor det er planen, at appen lanceres for alle brugere via nyheder på eReolens hjemmeside/app, nyhedsbrev, Facebook og en besked om opgradering i den nuværende app. Ved lancering af appen i uge 43 forventes det, at appen kan benyttes for iOS brugere fra version 9.3 og nyere. Den nuværende eReolen app bliver ved med at eksistere i App Store – efter planen resten af 2018.

Appen til Android er under udvikling og følger senere på året.

eReolen kommunikerer løbende om lanceringen af både iOS og Android appen via Netbib og på eReolens hjemmeside. Så følg med her på Netbib og på eReolen.

Om den nye app

I første omgang lanceres den nye iOS app ikke med nye reader og player-komponenter, men planen er, at de fornyes først i 2019. Den nye app indeholder en lang række andre nye features:

  • Podcasts
  • Præsentation af ca. 9000 engelske titler fra eReolen Global
  • Øget formidling gennem bl.a. lydprøver, forfatterportrætter, karruseller, anbefalinger fra redaktionen, noget der ligner-lister og videoer
  • Forbedret søgefunktion via facetter og kategorier
  • Nyt design, som understøtter brugernes ønske om at kunne browse efter inspiration
  • Mulighed for hurtigt at fortsætte læsning og lytning via play-knappen i bundmenuen, så man undgår unødige klik for at komme i gang med sin bog

Det nye indhold, som kommer med den nye app, engelske titler fra eReolen Global og podcasts, kan naturligvis også findes på eReolens hjemmeside, så der er samme muligheder på web og i app. På hjemmesiden vil det desuden være muligt at browse i engelske titler og podcasts på dedikerede inspirationssider med artikler, karruseller mm. Podcasts introduceres i en testperiode for resten af 2018 og afregnes ikke af bibliotekerne i 2018.

Podcasts er ”blå”, hvilket vil sige, at de kan lånes ud over brugernes sædvanlige kvoter, så det er muligt at høre en hel serie uden at ramme loftet. De engelske titler fra eReolen Global kan søges frem på både engelske og danske søgeord på eReolens hjemmeside og vil også dukke op i den generelle formidling. Titlerne skal stadig lånes og læses/lyttes på eReolen Global eller i appen Libby, men den nye app hjælper hurtigt og enkelt brugerne videre. Sammen med de forbedrede formidlingsmuligheder forventes det, at synliggørelsen af Global-titlerne vil udbrede kendskabet til eReolen Global blandt eReolens brugere.

Vejledninger og markedsføring

Der udarbejdes en digital guide til appen, der bliver synlig i appens menu, under ”Hjælp,” hvor der også er kontaktoplysninger til eReolens support. Guiden til appen kan også findes fra uge 43 på eReolens hjemmeside.

I forbindelse med lanceringen til brugerne i uge 43 bliver der lagt en række markedsføringsmaterialer op på eReolens hjemmeside under ”Presse” og ”PR-materiale vedr. eReolens app.” Materialet kan bruges til at fortælle brugerne om den nye app på bibliotekernes hjemmesider og i det fysiske biblioteksrum.

Hvis der er kommentarer til appen, så send dem venligst til eReolens support på kontakt@ereolen.dk.

Comments (0)