Gå til hovedindhold
Billede af Dari-, pashto-, somali-titler

*NYT* pashto, dari og somali-bøger

Her fra starten af 2019 kan vi endelig vise flere bøger fra BiblioteksCenter for Integrations store bogsamling. I første omgang udvider vi den digitale visning af samlingen med 3 nye sprog - dari, pashto og somali. Bøgerne er nemme at finde på Verdensbiblioteket og guider brugeren direkte videre til bestilling på bibliotek.dk.

Hvis I som bibliotek ønsker et depot med nogle bestemte titler kan I som vanligt lave en bestilling af et emnedepot på Det Kgl. Biblioteks hjemmeside.

Er der ovensstemmelse mellem Verdensbibliotekets indhold og BiblioteksCenter for Integrations samling?

Det korte svar er nej. De titler, der kommer online på Verdensbiblioteket er et lille udsnit af BiblioteksCenter for Integrations samling. Hvert år, når vi udvider samlingen, vil titlerne blive scannet og lagt op på Verdensbiblioteket, så lånere kan bestille et fysisk eksemplar af bogen online. På den måde vil det i fremtiden blive nemmere for biblioteksansatte og lånere at finde og blive inspireret af litteraturen, da der løbende vil blive tilføjet nye titler. 

Hvilke titler har I?

Vi kan ikke nævne alle de titler, vi har, men her fremhæver vi nogle enkelte af de nye titler og forfatterskaber til inspiration for formidlere:

Af nye bøger kan du finde tegneserien Mogens og Mahdi (dansk titel) af Kim Fupz Aakeson. Bogen handler om to drenge, der er meget forskellige, men som elsker at drømme og lave drengestreger. Bogen kan bestilles på somali og dari.

Vi har også fået to værker af den tidligere eksilforfatter Rahnaward Zaryan, der skriver på dari. Her kan du finde både en novellesamling og en roman om oprør mod det politiske system i Afghanistan.

Du kan også finde adskillige titler af den svenske forfatter Annelie Drewsen, der fokuserer sit forfatterskab på børne- og ungdomsbøger, lave søgninger på store personligheder som Nelson Mandela eller blot gå på visit og se, hvad du falder over.