Skip to main content
Orlaprisen grafik

Orlaprisen genopstår

Orlaprisen er børnenes egen bogpris, og den er blevet uddelt til børnenes favoritforfattere hvert år siden 2005. I 2020 besluttede DR dog, at de ikke længere ønskede at stå for prisen, og det var ikke muligt at nå at finde en afløser, som kunne få prisen op at stå i 2020.

Men nu er Orlaprisen tilbage - denne gang i af regi af Aarhus Bibliotekerne, der vil arbejde tæt sammen med eReolen Go om formidlingen og afstemningen. Prisen kobles desuden sammen med børnelitteraturfestivalen Albus.

Orlaprisen gennemføres i et enkelt setup i 2021 og udbygges i 2022, årets priser bliver uddelt i forbindelse med Albus Festival den 25. november på Dokk1 i Aarhus.

Mere indflydelse til børnene

Det er vigtigt, at børn får en reel indflydelse på Orlaprisen, og de skal være synlige i formidlingen, afviklingen og evalueringen af prisen. 

Samarbejdet med eReolen Go sikrer et stærkt digitalt spor, som bl.a. giver børnene adgang til litteraturen, formidler konkurrencen til børn i hele landet og involverer børnene digitalt i Orlaprisen gennem det børnevenlige bogunivers.