Gå til hovedindhold
BørnehaveReolen til institutioner

Webinar om BørnehaveReolen

BørnehaveReolen til institutioner

Nu er det muligt for alle landets kommuner at tilbyde børnehaver adgang til digitale bøger via en ny mulighed for differentierede kvoter. Med BørnehaveReolen kan pædagoger let og fleksibelt finde inspiration til ebøger og lydbøger til børnehavebørnene som supplement til de fysiske bøger.

Formidlingstilbud tæt på børnenes dagligdag

BørnehaveReolen til institutioner er et nationalt formidlingstilbud, som landets biblioteker kan vælge at tilbyde kommunens børnehaver efter implementeringen af en ny fleksibel lånekategori og adgangsstyring, der kan oprettes for bl.a. institutioner.

BørnehaveReolen skal gøre det nemt at bruge eReolens børnebøger og på en praksisnær og brugbar måde inspirere til nye, sjove måder at arbejde med digitale bøger i en travl hverdag. I tilbuddet findes ideer til remselege, kreative aktiviteter og vejledninger til digital læsning, som kan sætte skub i snakken om bøgernes universer og karakterer.

På dette webinar præsenteres formidlingstilbuddet for første gang for alle landets biblioteker.

Projektet bag

Tilbuddet er et resultat af projektet af samme navn, som er blevet til med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og i samarbejde med biblioteker, børnehaver, forfattere og illustratorer.

I projektet, som forløb fra januar 2021-maj 2022, deltog Aalborg Bibliotekerne, Silkeborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne og eReolen.

Deltag i webinaret

Ønsker du at høre nærmere om tilbuddet kan du se optagelsen af et webinar, som blev afholdt i april 2023 og finde slides via dette link til centralbibliotek.dk: https://centralbibliotek.dk/aktiviteter/boernehavereolen-til-institutioner

For information om tilbuddet kan du desuden kontakte Dagmar Seeberg på mail: smda@aarhus.dk eller læse mere og finde materialer til tryk på siden her: https://ereolen.dk/boernehavereolentilinstitutioner.

For at få en teknisk indføring i den nye fleksible login-løsning kan du se optagelsen af webinaret om dette her: https://centralbibliotek.dk/e-l%C3%A6ring-mdato/ereolen-fleksible-kvoter-og-adgangsstyring-til-digitale-l%C3%A5n