Skip to main content
PR-materiale til læsetips fra bibliotekerne

Biblioteket kilder læselysten

Hvis der er noget bibliotekarer altid tænker på, når de vågner om morgenen, er det hvordan de kan inspirere brugerne til at læse. Aktuelt har bibliotekernes fælles hjemmeside for hjælp til it i hverdagen, www.eKurser.nu, samlet seks digitale kanaler til at finde inspiration til læsning.Tilsammen et lille ocean af inspiration til læsningen, hvad enten det er fysiske bøger, lydbøger, e-bøger eller magasiner på dansk eller engelsk.

På eKurser.nu er der korte kurser og videoer, som viser, hvordan interesserede kan bruge de seks veje til at få Inspiration til læsning.

Tre af de anviste veje  er eReolen, Ereolen Global, og RB Digital, som jo giver direkte adgang til e-bøger og lydbøger eller magasiner fra hele verden.
De andre tre er kilder fyldt med inspiration om forfattere, bøger og genrer til din videre læsefærd i form af hhv. Litteratursiden, Forfatterweb og så selvfølgelig bibliotek.dk. Til sidstnævnte anviser videoen, hvordan man kan browse sig frem og finde inspiration uden at have en bestemt titel at gå efter.

Disse veje til læsetips er netop det nye tema på eKurser.nu, og hvor der under sitets pr-materialer kan hentes grafisk materiale, der kan bruges til formidlingen, og måske netop kan mixes med den læseinspiration biblioteket ellers formidler digitalt eller i det fysiske rum. Husk også at der kan trækkes et BPI til artikel på lokal hjemmeside, "Biblioteket kilder læselysten".

Og endelig skal fotots af jeres formidling selvfølgelig lægges op på Facebook-gruppen "Til dig der formidler eKurser.nu" https://www.facebook.com/groups/1958760127786240/

Så er der chance for at netop jeres formidling vinder kagen som udloddes til bedste formidling af læseinspiration.

 

 

Comments (0)