Skip to main content

Road movies

Mens verdens største cykelløb begiver sig rundt på de danske veje, er mange danskere på vej på ud at rejse for første gang i flere år.

[...]

Lister med ordløse film til børn

Filminstituttet har sammensat nye spillelister med ordløse film til de yngste børn. Spillelisterne anbefales særligt til biblioteksarrangementer, hvor flygtningebørn og danske børn kan få filmoplevelser sammen uden sproglige barrierer.
[...]

Fransk "joie de vie"

Der ligger et stort udvalg af nyere franske film, der skildrer forskellige tider og sider af Frankrig – lige fra samfundets mørke underside i de fattige forstæder over nogle af de fremtrædende figurer (De Gaulle, Karl Marx,

[...]

Spillelister til filmvisning

Spillelister gør visning af film på biblioteket hurtigt at planlægge og nemt at afvikle. Især når det drejer sig om filmvisning for mindre børn, hvor programmet ofte vil være sammensat af en række korte film.
[...]

Prisvindende film

Den 28. marts uddeles Oscar-statuetter i Los Angeles, og vi holder især øje med og krydser fingre for den danske dokumentarfilm "Flugt", som er nomineret i tre kategorier.

[...]

Tour de France kommer til Danmark

I sommer kan vi opleve tre etaper af verdens hårdeste cykelløb, Tour de France, i Danmark. Det bliver en kæmpe folkefest. Se dokumentaren "Holy Tour" på Filmstriben hjemmefra – og køb visninger af filmen til arrangementer på biblioteket.
[...]