Gå til hovedindhold
Malte Tellerup og Rasmus Theisen nomineret til DR Romanprisen 2024

DR Romanprisen 2024

Med Malte Tellerups ’Mestrene’ og Rasmus Theisens 'Molbohistorier' er alle seks romaner til næste sæson af Romanprisen nomineret. 

Mestrene er en autofiktiv skildring af sportskultur og foreningsliv, mens Molbohistorier er en fortælling om klimakrise og en verden i forandring. Begge forfattere eksperimenterer med romangenren og berører temaer om giftig sportskultur, forhold mellem forældre og børn, klimakrise og klasseforskelle.

De to romaner foregår på henholdsvis Sydfyn og Mols, og sammen med de fire andre bøger i feltet kommer vi i den nye sæson af Romanprisen rundt i mange forskellige egne af landet.

Læs hele artiklen af Lise Vandborg her.

 

Malte Tellerup: Mestrene - til debat i april 2024

Malte Tellerup skriver om at være vokset op i en håndboldfamilie og have tilbragt de fleste af døgnets timer i en sportshal. Han stiller skarpt på maskuline ritualer og de sociale koder i omklædningsrummet og på det queer begær, som sportskulturen har mere end svært ved at rumme.

Ud over at fortælle om vindere og tabere og en usund mandsdomineret halkultur, kredser 'Mestrene' om et kompliceret far/søn forhold, især efter forældrenes skilsmisse. 

Malte Tellerup modtog en Blixenpris i 2018 som Årets litterære talent, og Mestrene er hans fjerde roman.

 

Rasmus Theisen: Molbohistorier – til debat i maj 2024

Ramus Theisen laver med denne folkhorrorroman en allegori over klimakrisen, som betegnes "verdens største molbohistorie". Et regnvejr på Mols, der varer i et år, får de destruktive kræfter frem. Vi følger den lokale digter og gartner Viktor, kæresten Monika og deres datter, og hvad der sker, når ubearbejdede traumer fra barndommen får frit spil.

Romanen kredser om forandringer og sammenbrud og foregår i to verdener: Den realistiske nutid og den mytologiske og horroragtige verden.

Rasmus Theisen modtog Munch Christensens debutantpris for Andre hunde i 2022. Molbohistorier er hans anden roman.

 

Debat i DR Romanklubberne

De bedste familier af Kim Blæsbjerg, Rans vilje af Peder Frederik Jensen, Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler af Ditte Holm Bro og Jordisk af Theis Ørntoft er nomineret til prisen.

Debatterne i klubberne om de seks romaner løber fra december til maj 2024, og derefter stemmer landets læseklubdeltagerne om, hvem der skal vinde prisen.