Skip to main content
konference

eReolens efterårskonference 2023

Se programmet og tilmeld dig til eReolens årlige efterårskonference. Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til en spændende dag med oplæg og diskussioner om trends og tendenser inden for digital læsning og lyd. Konferencen henvender sig til medarbejdere og ledere, der arbejder med digitale bøger og digital formidling.

Det hele foregår i Middelfartsalen på Middelfart Bibliotek onsdag d. 22. november 2023 kl. 09.00-15.45.

Programpunkter

Bogpanelets årsrapport v/ Jeppe Mossin
Som medlem af Kulturministeriets bogpanel vil Jeppe Mossin dykke ned i nogle af hovedpunkterne fra årsrapporten, som vil være offentliggjort kort tid før konferencen. Derudover gives der et bud på udviklingen af det digitale bogmarked set fra et distributionsperspektiv.

Talende bøger og læsere med mange medier v/ Ayoe Quist Henkel
Hvad ved vi om børns brug af lyd- og e-bøger? Hvad siger de selv? Og kan lydbøger styrke børns læselyst? Det er spørgsmål, som oplægget besvarer ud fra resultater fra forskningsprojektet Reading Between Media, som bl.a. indbefatter en surveyundersøgelse blandt børn i 6. og 8. klasse.

Line & Børneholdet Børnepaneldebat v/ Line Nordbo
Der findes utallige undersøgelser og analyser af børns medieforbrug og forhold til bøger – men hvad siger børnene selv? Træd ind i børnenes verden, når et panel bestående af børn i alderen 9-12 år åbner op for deres digitale vaner, hverdag og forståelse af litteratur.

Faglitteraturens status og nye medier v/ Carsten Odgaard
Hvilke muligheder og potentialer kan spores i den digitale udvikling for faglitteraturen? Hvordan udvikler den sig i nye medier, hvor fx podcasten vinder indpas i krydsfeltet mellem radio, magasin og bog? Oplægget vil lægge op til en diskussion af, hvad fremtidsperspektivet er for den digitale fagformidling, og hvilke formater der især fungerer på lyd - og hvorfor.

Hvordan kan recommender-systemer hjælpe bibliotekerne? v/ Kim Falk
Hvordan kan recommender-systemer og personalisering give brugerne en bedre oplevelse og gøre det nemmere at dække deres behov - uden at det behøves at være en invasion af normale arbejdsmetoder? Med udgangspunkt i brugeroplevelsen vil Kim give et overblik over, hvad der forgår inden for recommender-systemer i verden og komme med forslag til, hvordan bibliotekerne kan udnytte de muligheder, det giver.

Tilmeld dig

Tilmelding sker via Centralbibliotekerne - find arrangementet og tilmeld dig her.