Gå til hovedindhold
Far og datter læser sammen

Film i juli til 0 point

I juli er 0 point filmen ’Dheepan’, der vandt Den Gyldne Palme i Cannes i 2015. Den franske instruktør Jacques Audiard står bag filmen, som handler om Dheepan, en srilankansk flygtning i Paris.
I en flygtningelejr på Sri Lanka møder Dheepan, der har været på borgerkrigens taberhold, kvinden Yalini og den forældreløse, 9-årige Illayaal. De foregiver at være en familie for at få asyl i Frankrig, og ender i Le Pré-Saint-Gervais uden for Paris. Her er bander og uudtalte spilleregler, men også jobmuligheder og en potentiel familielykke. 
Jacques Audiard skildrer vigtige spørgsmål omkring flygtninges liv, integration og de menneskelige omkostninger ved krig. Han har skabt en stærk og tankevækkende film ved at kombinere det sociale drama med en intens og spændende fortælling. 
På Filmstriben finder du flere film af den alsidige, anerkendte og prisvindende instruktør, der også udforsker komplekse menneskelige relationer: 
Jacques Audiard filmliste

Alle brugere – også de som er løbet tør for point, eller hvor bibliotekets månedsbudget er opbrugt – får fra 3. juli mulighed for at se en film, uden at det koster biblioteket noget.