Gå til hovedindhold
Ung kvinde og ældre mand fra Ordets magt

Film i juni til 0 point

I juni er 0 point-filmen 'Ordets magt', som er en varm, væsentlig og vittig film.

Mønsterbryderen Neïla Salah (Camélia Jordana) er en ung fransk kvinde med arabisk oprindelse, der, trods en opvækst under fattige kår, er kommet ind på jurastudiet, hvor hun bl.a. undervises af den anerkendte Pierre Mazard (Daniel Auteuil). Mazard er en brillant underviser, men også en provokatør, som har svært ved ikke at dele ud af sine både sexistiske og racistiske holdninger. Efter at have ført sig frem på det groveste overfor Neïla, får Pierre en velfortjent reprimande af universitetets ledelse og tvinges til at coache Neïla op til skolens prestigefyldte konkurrence i retorik på højeste ekvilibristiske niveau.
 
'Ordets magt' handler om vigtigheden af kommunikation, tolerance og gensidig respekt. Den er en blanding af humor og alvor, der formår at underholde og skabe eftertænksomhed.

For mange har mødet med en lærer haft en afgørende betydning, og det er også et tema som er rigt beskrevet i filmens verden. Vi har samlet en række film, der handler om forholdet mellem lærere og elever: Film om lærer-elev-relationer

Alle brugere – også de som er løbet tør for point, eller hvor bibliotekets månedsbudget er opbrugt – får her mulighed for at se en film, uden at det koster biblioteket noget.