Skip to main content
BørnehaveReolen

Digitale bogpakker til forældre

Børnehaverne er lukkede, og der er for alvor blevet tid og rum til nærvær og fordybelse med de små poder. Med eReolens nyhedsbreve til forældre med børnehavebørn kan man let finde og låne digital læsning gennem bibliotekerne.

Nyhedsbrevene dækker hvert et tema med forslag til læsning af e-bøger og lydbøger, som afspejler emner fra de pædagogiske læreplaner. De kan derfor sendes ud til forældrene, når som helst, og når nyhedsbrevet tema passer ind, enten pga. årstiden eller et emne, børnehaverne f.eks. arbejder med i en given periode.

I denne måned, hvor foråret viser sig fra sin skønneste side, er det oplagt at sende nyhedsbrevet "Det kribler og krabler" ud til alle de forældre, der kunne have brug for inspiration til at læse om og fordybe sig i naturen omkring sig - og hvis man har den mulighed - selvfølgelig også gå på opdagelse i haver og skove og nyde den friske luft.

Med nyhedsbrevene bliver det derfor muligt for forældrene at understøtte barnets læselyst med de fokusområder, der fylder i børnenes hverdag. Bøgerne er udvalgt til aldersgruppen 3-6 år, og det eneste, det kræver for forældrene, er, at de har et lånerlogin til deres lokale bibliotek, hvis de vil låne nogle af bøgerne på eReolen.

Temaerne for de fire nyhedsbreve er:

Nyhedsbrevene er tilgængelige som PDF'er med aktive links, sådan at de evt. kan sendes ud via institutionernes intranet. Herfra linkes der videre til bøger og inspirationssider på eReolen, der afspejler alt det indhold, nyhedsbrevene henviser til.

Desuden findes der markedsføringsmaterialer, som kan benyttes til dels formidling af tilbuddet og dels som inspiration til at læse digitale bøger med børn generelt.

Du finder markedsføringsmaterialerne herunder:

Hvis du har spørgsmål til nyhedsbrevene eller projektet, kan du kontakte Dagmar på mail: smda@aaehus.dk