Skip to main content
Børn og læsning på digitale platforme

Læs for livet på digitale enheder

En god læseoplevelse er ikke længere væk end en smartphone eller tablet. På eReolenGO kan børn og unge lytte eller læse netop den bog, de har lyst til, og digitale medier kan sagtens bruges som afsæt for gode læsevaner.

Dette er eKurser.nu's budskab til forældre og bedsteforældre. Og her i sommerferieperioden, hvor man skal tilbringe tid sammen med børnene og sørge for "underholdningen" kunne det være tidspunktet at de voksne bliver bevidst om at det ikke nødvendigvis behøver at være den klassiske fysiske bog, men det kan også være en e-bog eller en lydbog, som børn og unge kan låne på eReolen GO. Det drejer sig om læselyst uanset hvilken platform børnene foretrækker.

eKurser.nu har lavet et lille videoguide om læsning og digitale medier, hvor der gives få enkle tips til hvordan man kan give sine børn/børnebørn gode skærmvaner og stimulere læselyst og læsefærdigheder.

https://www.ekurser.nu/kursus/618

I stedet for at udråbe skærmen, elektronikken og de digitale medier som en skurk, der truer børns læsefærdigheder, bør vi se på børns skærmvaner og potentialet i de digitale medier. Gode læsefærdigheder er stadig en helt central kompetence i forhold til at klare sig godt i skolesystemet og i livet i almindelighed. Med øget læseglæde og læsetræning kan børn og børnebørn få en gave, de har glæde af resten af livet.  

Og så har eKurser.nu produceret en videoguide til eReolen Go, både på websiden og via appen, med introduktion til benyttelse af plaformen samt finde inspiration til læsningen.

https://www.ekurser.nu/kursus/629

Comments (0)