Skip to main content
Tom Buk-Sweinty

Månedens tema på eReolen

Månedens tema i oktober er bøger, som har gjort en forskel, og i den anledning er vi glade for at kunne dele Tom Buk-Swientys åbningstale fra BogForum 2016, hvor han talte om netop dette - bøger, som har ændret verden til det bedre. I talen fortæller Tom Buk-Swienty blandt andet, hvordan den kolde krig nær var blevet en atomkrig, men i sidste øjeblik blev det forhindret - på grund af en bog!

"Det er selvfølgelig en stærkt forenklet gengivelse. Alligevel. Senere fortalte JFK, at det var bogen, der fik ham til at vige fra høgefløjen. Jeg synes, at det er vildt tankevækkende indre billeder, man får. Præsidenten, som læser hele natten, stiller op til skæbnemødet i det ovale kontor, hvor de høje herrer generaler og admiraler befinder sig, for så at sige: ”STOP! Jeg har læst den her bog… Den har fået mig til at tænke mig om. Vi må ændre kurs!” Sådan cirka gik det for sig, at en faglitterær bog reddede verden."

Hele artiklen kan læses HER, og den kan selvfølgelig også deles via BPI. 

Du kan finde mere info om vores månedlige tema på eReolens hjemmeside, hvor du også kan finde mere information om alle eReolens tilbud til bibliotekerne, nyt om teknisk udvikling og meget mere. 

Comments (0)